Ana Sayfa SGK Ortak olunmayan bir limited şirkette fiilen çalışması olan şirket ortağının 4/1-b Bağ-Kur...

    Ortak olunmayan bir limited şirkette fiilen çalışması olan şirket ortağının 4/1-b Bağ-Kur sigortalılığı durdurulur mu?

    174
    0

    Müşterimiz olan Ltd.Şti. Müdürü aynı zamanda şirket ortağıdır. Burada eyt yasasından faydalanmak için kendi şirketi değil de ortağı olmadığı başka bir şirkette ssk ya geçerek çalışmak istemektedir. Bu şekilde yapılması düşünülen uygulamaya kanunen bir engel var mıdır?

    Ortağı bulunduğu işerindeki çakışan hizmetlerde 4b esas alınmaktadır. Ortağı olmadığı başka bir işyerinde fiili çalışmaları karşılığında 4a sigortalı bildirilmesi gerekir. En az 3,5 yıl Fiili çalışma var ise yasal bir engel olmamaktadır.


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikÖdemesi yapılmayan askerlik borçlanması için tekrar başvuru yapılabilir mi?
    Sonraki İçerikLtd.Şti. ortakları emeklilik başvurusu öncesi sigortalılık hallerinin sonlandırılmasına ilişkin bilgi verecek mi?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz