Ana Sayfa TTK Limited şirketlerde müdürlük ya da ortaklık süresinde kısıtlama var mı?

    Limited şirketlerde müdürlük ya da ortaklık süresinde kısıtlama var mı?

    139
    0

    Limited şirketlerde müdürlük ya da ortaklık süresinde kısıtlama var mı?

    Süre kısıtlaması olmaz.

    Limited şirket müdür veya müdürlerin yetki süresini sınırsız (süresiz) yapabilir. Şirket kuruluşunda ana sözleşmeye müdürlük yetki süresi süresiz ibaresi konulabilir. Ana sözleşmede süre belirtilmişse, süresiz şeklinde değişiklik yapılabilir. Belirlenen süre kısaltılabilir veya uzatılabilir.

    Anonim şirketlerde ise durum farklıdır. A.Ş.’lerde imza yetkisi yönetim kurulundadır. Yönetim kurulunda imza yetkilisi olan kişilerin görev süresi en çok 3 yıl olabilir. Süre bitiminde veya bitmeden önce de en çok üçer yıllık sürelerle uzatılabilir.


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikÜretilen Malların Ambalajlanmasında Kullanılan Kaplar İçin GEKAP Beyanı Verilecek Mi?
    Sonraki İçerikMotokurye İş Yeri Kapanışında Motosiklet İçin Kendine Fatura Kesebilir Mi?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz