Ana Sayfa SGK Limited şirket ortakları kendi şirketlerinde 4a sigortalı kapsamında çalışabilir mi?

    Limited şirket ortakları kendi şirketlerinde 4a sigortalı kapsamında çalışabilir mi?

    569
    0

    Yeni kurulacak limited şirketin kurucu ortaklardan biri şirkette müdür olacaktır. Ama başka yerde sigortalı da çalışmaktadır.

    *Şirket kurulduğu zaman 4’a sigortalılığı devam ederken bağkura geçmesi gerekmekte midir?

    *4’a sigortalılığı ara vermediği sürece devam eder mi?

    *Kurucu ortakların kesin olarak bağ- kur lu mu olması gerekmektedir?

    1. Kişi başka işyerinde sigortalı ise sigortası kesintiye uğrayıncaya kadar devam edecektir.
    2. Evet
    3. Yönetim kurulunda olan anonim şirket ortağının kendi şirketindeki sigortalılık durumunu 1.10.2008 tarihinden öncesi ve 1.10.2008 tarihinden sonrası olarak ayrı ayrı değerlendirmek gerekir. 01.10.2008 tarihinden itibaren yürürlüğe giren 5510 Sayılı Kanun’un 53. maddesine göre; kanunun 4. Maddesi (b) bendi (Bağ-kur) kapsamında zorunlu sigortalı olarak sayılanlar, kendilerine ait veya ortak oldukları işyerlerinden dolayı, hizmet akdi ile (4-a kapsamında) sigortalı bildirilemezler.

    Bu açıklamaya göre 1.10.2008 tarihinden sonra ilk defa veya yeniden yönetim kurulu üyesi olan anonim şirket ortakları zorunlu olarak kanunun 4. Maddesi (b) bendi kapsamında sigortalı olacakları için bu işyerlerinden kanunun 4. Maddesi (a) bendi kapsamında (Ssk sigortalısı olarak) bildirilmeleri mümkün değildir. Ancak anonim şirketin yönetim kurulu üyesi olan ortakları kendi işyerlerinden kanunun 4. Maddesi (a) bendi kapsamında sigortalı olarak bildirilmeye 1.10.2008 tarihinden önce başlanmış ise, (kazanılmış hakların korunması açısından) bu sigortalılıkları kesintiye uğrayıncaya kadar önce başlayan sigortalılık devam ettirilir. Yani eski adıyla ssk sigortalılığı devam ettirilir.


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikEylül ayı işsizlik ve kısa çalışma ödeneği ödemeleri 5 Ekim’de yapılacak
    Sonraki İçerikTESK: İş yapamayan esnafa nakdi destek verilmesi, toparlanma sürecine büyük katkı yapacaktır

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz