Ana Sayfa Vergi Laminat parke döşeme ve tadilat işleri yapan bir kişi vergiye tabi olur...

Laminat parke döşeme ve tadilat işleri yapan bir kişi vergiye tabi olur mu?

1080
0

Konu Laminant parke döşeme ve tadilatı işinin esnaf muaflığından yararlanıp yararlanamayacağı hk.

…emekli olduğunuz, aile bütçesine ek gelir olması için “laminant parke döşeme ve tadilatı” işini yapmak istediğinizi belirtilerek, anılan faaliyetin esnaf muaflığı kapsamında değerlendirilip değerlendirilmeyeceği hususunda …

…”laminant parke döşeme ve tadilatı” faaliyetinizin bir işyeri açmaksızın seyyar olarak yapılması halinde, Gelir Vergisi Kanunu’nun 9 uncu maddesinin birinci fıkrasının (2) numaralı bendi gereğince esnaf muaflığından yararlanmanız mümkün bulunmaktadır. Ancak, bu işinizi bir işyeri açarak veya gelir ve kurumlar vergisi mükelleflerine bağlılık arz edecek şekilde yapmanız durumunda ise söz konusu muafiyetten faydalanamayacağınız tabiidir.

….


Kaynak: Manisa Vergi Dairesi Başkanlığı Gelir Kanunları Grup Müdürlüğü
20.01.2020 Tarihli – 85373914-120.01.03[40.01.124]-E.11369 Sayılı Özelgesi
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikKayıt Dışı Ekonomiyle Mücadele Eylem Planı Hazırlık Aşamasında
Sonraki İçerikPersonel çalıştıran ve 3 aylık olarak muhtasar beyannamesi veren mükellefler muhtasar ve prim beyannamesini aylık olarak mı beyan edeceklerdir?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz