Ana Sayfa Vergi Kurye hizmetlerinde KDV tevkifatı oranı nedir?

    Kurye hizmetlerinde KDV tevkifatı oranı nedir?

    506
    0

    Motor kurye hizmeti aldığımız firma Tevkifatlı fatura kesmek istiyor. Daha önceleri ise ‘’ Kurye Hizmet Bedeli ‘’ olarak fatura kesiyordu. Yeni tebliğe göre nasıl kesmesi gerekiyor?

    Kurye hizmeti için düzenlenecek fatura hesaplanan KDV’den 2/10 oranında KDV tevkifatı hesaplanır. Hizmet bedeli 3.000 TL KDV (%18) 540 TL KDV Tevkifatı (2/10) 108 TL Tahsil Edil.Kdv 432 TL TOPLAM 3.432 TL


    Kaynak: İsmmmo, GİB
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikArabuluculuk sözleşmesinin çeşidi var mıdır?
    Sonraki İçerik7326 sayılı kanunda belirtilen vergilerini süresinde ödemek ne demektir?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz