Ana Sayfa Duyurular Kurumlar Vergisi 1 Ekim 2023’den itibaren %25 Oldu. Yeni oran 2023 başından...

Kurumlar Vergisi 1 Ekim 2023’den itibaren %25 Oldu. Yeni oran 2023 başından itibaren geçerli olacak

1 Ekim 2023 tarihinden itibaren verilmesi gereken beyannamelerden başlamak üzere; kurumların 2023 yılı ve izleyen vergilendirme dönemlerinde elde edilen kazançlarına kurumlar vergisi oranı %25'e çıkarılmış, Banka ve Finans Kuruluşları için kurumlar vergisi oranı %30'a yükseltilmiştir.

163
0

Kurumlar Vergisi Oranında Yapılan Değişiklikler

7456 sayılı Kanun ile 5520 sayılı Kurumlar Vergisi Kanunun 32. maddesinde yapılan değişikliğe istinaden Beyanname Düzenleme Programında (BDP) gerekli güncellemeler yapılmıştır.

Bu kapsamda 1 Ekim 2023 tarihinden itibaren verilmesi gereken beyannamelerden başlamak üzere; kurumların 2023 yılı ve izleyen vergilendirme dönemlerinde elde edilen kazançlarına, özel hesap dönemine tabi olan kurumların ise 2023 takvim yılında başlayan özel hesap dönemi ve izleyen vergilendirme dönemlerinde elde edilen kazançlarına uygulanmak üzere kurumlar vergisi oranı %25’e çıkarılmış, Banka ve Finans Kuruluşları için kurumlar vergisi oranı %30’a yükseltilmiştir.

Mükelleflerin Beyanname Düzenleme Programını güncellemeleri gerekmektedir.

 


Kaynak: Dijital Vergi Dairesi
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikGEKAP Beyannamesinde Değişiklikler Yapıldı
Sonraki İçerikDijital Vergi Dairesi Nedir?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz