Ana Sayfa Çalışma Hayatı Kovid sebebiyle raporlu olan personelin eksik bildirimi ne olmalıdır?

Kovid sebebiyle raporlu olan personelin eksik bildirimi ne olmalıdır?

621
0

İşletme 13.07.2020 tarihine kadar tam zamanlı faaliyetine devam etti. 14.07.2020 tarihinde bir personellerde covid 19 çıkması nedeni ile işletme geçici olarak faaliyet durdurdu ve kapattı. Tüm personelleri ücretsiz izne çıkardı. 2020 yılı Haziran ve temmuz ayında işe başlayan personeller Pandemi ücretsiz izin desteğinden faydalanamıyor ve işten çıkartma yasağı da mevcut, haziran ve temmuz da işe başlayan personeller için sgk prim bildirgesinde ücretsiz izin bildirimi: 02 ücretsiz izin veya 28 pandemi ücretsiz izin olarak hangisi seçilmelidir?

KÇÖ ve NÜD kapsamında olmayan bu işçiler kovid-19 nedeniyle işe gelemiyorlarsa ve rapor var ise 10 genel hayatı etkileyen nedenler seçilmelidir.

Ya da 21 kod diğer ücretsiz izin seçilmelidir.

 

01.04.2020 tarihinde kısa çalışmaya başvurduk.

Sgk kısa çalışma günü olarak toplam 90 gün üzerinden işlem yapıyor ve 3 ay kısa çalışma ödeneği ödüyor. Kısa çalışmamızı bir ay uzattık 4.ayda 7 gün işveren 23 gün kısa çalışma toplam 30 gün 5.ayda 30 gün kısa çalışma,6.ayda 30 gün kısa çalışma 7.ayda 30 gün kısa çalışma ödeneği aldık yani toplam (7+23+30+30+30) toplam 120 gün kısa çalışma ödeneği tamamlandı.7.ayda 30 gün kısa çalışma ödeneği geldi.

7.ay 31 günden oluşuyor 7.ayda 30 gün kısa çalışma 1 gün diğer ücretsiz izin şeklinde sgk eksik gün kodu (27 kısa çalışma ödeneği ve diğer nedenler) olarak mı göstermemiz gerekiyor?

SGK tarafından yayımlanan İşveren Uygulama Tebliğinde;

-Ay/dönem içindeki çalışmaları tam olan sigortalıların prim ödeme gün sayılarının, ay/dönemin kaç gün olduğuna bakılmaksızın (ay/dönemin 28, 29, 30 veya 31 gün çektiği üzerinde durulmaksızın) 30 gün olarak sisteme girileceği

-Ay/dönem içinde işe girişi veya işten çıkışı bulunmayan, çeşitli nedenlerle (istirahat, ücretsiz izin, disiplin cezası gibi) ay/dönemin bazı günlerinde çalışmayan ve çalışmadığı günler için de ücret almayan sigortalıların ilgili ay/dönemdeki prim ödeme gün sayılarının, ilgili ay/dönemdeki gün sayısından, ücret almaya hak kazanılmamış gün sayısı çıkartılmak suretiyle hesaplanacağı açıklanmıştır.

 


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikFotoğraf teslimlerinde kullanılan zarflar için gekap beyannamesi vermeli miyiz?
Sonraki İçerikİşçi Özlük Dosyasına KVKK Filtresi

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz