Ana Sayfa Çalışma Hayatı Kısa çalışma ödeneğine hak kazanmayan birisi ödeme alabilir mi?

Kısa çalışma ödeneğine hak kazanmayan birisi ödeme alabilir mi?

496
0

17.03.2020 olarak KÇÖ başvuru yapılmış olup sonrasında İŞKUR dan Şubat/Mart ve personellerin IBAN bilgilerinin yazılacağı boş tablo gönderilmiştir. Bu durum da ilk başvuru yapmış olduğumuz tüm personellere ait bilgileri gönderdiğimiz zaman KÇÖ yararlanmayacak olan personellere ödeme çıkarılması durumu olabilir mi?

İŞKUR işçilerin hak etmeyenlerine uygunluk verilip ödeme yapmayacaktır.

 Yıllık izinlerde 22 Nisan 2020 tarihinde yıllık izne çıkan birisi için Kovid-19 salgını nedeniyle sokağa çıkma yasağı uygulan sonraki tarihler yıllık izinden sayılır mı?

Bu 4857 sayılı yasamızda, yıllık ücretli izin yönetmeliğinde ayrıca belirtilmiş ve açıklanmış bir konu değildir. Ancak işçinin zorlayıcı nedenle karşı karşıya olduğundan hareketle yıllık ücretli izinden sayılmaması gerektiği kanaatindeyiz.


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikGüncel Resmi Raporlara Göre Belediyelerimizin 2018 Yılı Faaliyetlerinin Değerlendirilmesi – Mahmut ESEN, E. Mülkiye Başmüfettişi
Sonraki İçerikTürkiye’de e-Ticaret sektörü 2019 yılında %39’luk büyüme ile 83,1 milyar liraya ulaştı

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz