Ana Sayfa SGK Kısa çalışma ödeneği onaylanmayan bir kişinin SGK bildirgesinde eksik gün nedeni olarak...

Kısa çalışma ödeneği onaylanmayan bir kişinin SGK bildirgesinde eksik gün nedeni olarak 18 kodu seçebilir miyiz?

2865
0

Aylık Sgk bildirimi verildiği tarihe kadar kısa çalışma ödeneği başvurusunun sonuçlanmaması halinde ve eksik gün nedeni 18 bildirilen işçi için başvurunun reddedilmesi durumunda düzeltme bildirgesi Sgk ya dikekçe ekinde mi verilecektir?

İnternet ortamında düzeltme verilmelidir. Ancak bu normal zamanlarda dilekçe ile yapılan işlemdi. Ancak Kurumun online izin verdiği yönünde açıklamaları bulunmaktadır.

Eksik gün nedeni değişikliğine ilişkin İPC kesilmeyeceği beyan edilmiştir.

Covi-19 dolayısıyla Sgk bildirgelerini eksik gün olarak vermeye çalışıyorum. Eksik gün nedeni kodu olarak 18 kısmi çalışma veriyorum. Sgk bildirgeyi kabul etmiyor. Nasıl beyan etmeliyiz?

İŞKUR tarafından uygunluk almanız halinde KÇÖ kapsamındaki onaylanan günleriniz için eksik gün nedeni kod 18 seçebilirsiniz.


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikGider ve Harcamalar için yapılan Harcırah ve benzer ödemeler için Gelir Vergisi kesintisi yapılır mı?
Sonraki İçerikEvlenme ve doğum nedeniyle çalışana 2 maaşa kadar yapılan yardımlar Gelir Vergisinden Muaftır

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz