Ana Sayfa Çalışma Hayatı Kısa çalışma ödeneği başvurumuzu yenileyebilir miyiz?

Kısa çalışma ödeneği başvurumuzu yenileyebilir miyiz?

516
0

Nisan ayı için KÇÖ ödeneğine başvurmuştuk. Başvurumuz onaylanmadan, işlerimizdeki olumlu gelişmeden dolayı başvurumuzu iptal ettirdik. Fakat şu anda işler öngörüldüğü gibi gitmemektedir. Firma işin durumuna göre KÇÖ şartları tutan personelleri ücretsiz izne çıkarabilir mi?

İşçilerle anlaşması halinde çıkarabilir. 17 Nisan 2020 tarihi ve sonrası için faydalanabilir.

01.04.2020 tarihinde K.Ç.Ö. için başvuruda bulunduk henüz sonuç gelmedi. Çalışanlarımızdan bir tanesinin şahıs firması varmış bu durumda bağ kuru aktif olur mu?

O personel için kesinti sebebiyle 4b aktif olur.

Kişi için sıkıntı olup karar aranızda çözülmesiyle verilmesi gereken bir karardır. Kişi 4b aktifleşmesini istemiyor ise o kişinin çıkarıldığı bir puantaj ile konuyu açıklayan bir dilekçenin İŞKUR’a gönderilmesi gerekir. İŞKUR başvurunuzun yenilenmesini isteyecektir.


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikVergi levhası 01 Haziran 2020 gün sonuna kadar oluşturulacak
Sonraki İçerik2019 yıl sonuna göre uzun vadeli kredi borcu 3,0 milyar ABD doları azaldı

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz