Ana Sayfa Çalışma Hayatı Kısa çalışma ödeneği alan personelimizi işten çıkartabilir miyiz?

    Kısa çalışma ödeneği alan personelimizi işten çıkartabilir miyiz?

    Kapanan restoranlar çalışanlar için devletten nasıl bir destek alabilir?

    548
    0
    Kısa çalışma ödeneğinde sadece işçilerin yarısı yararlanmaktadır. Kısa çalışma ödeneğinden yararlanan işçi ile yararlanmayan işçileri işten çıkarmanın cezası hakkında bilgi verir misiniz?

    7244 sayılı Kanun ile 4857 sayılı İş Kanunu’na eklenen geçici 10 uncu madde uyarınca; Her türlü iş veya hizmet sözleşmesi, 4857 sayılı Kanun’un 25 inci maddesinin birinci fıkrasının (II) numaralı bendinde ve diğer kanunların ilgili hükümlerinde yer alan ahlak ve iyi niyet kurallarına uymayan haller ve benzeri sebepler, belirli süreli iş veya hizmet sözleşmelerinde sürenin sona ermesi, işyerinin herhangi bir sebeple kapanması ve faaliyetinin sona ermesi, ilgili mevzuatına göre yapılan her türlü hizmet alımları ile yapım işlerinde işin sona ermesi halleri dışında işveren tarafından feshedilemez.

    Bir işyerinde fesih yasağı ihlali varsa yararlanaılan kçö iptal olacağı gibi asgari ücret tutarında ipc kesilmektedir.

    Restoran olarak faaliyette bulunan işletmemiz yeni kararlar neticesinde Kasım ayından itibaren kapanacak (paket servis yoktur) 8 çalışanımız var ve bu çalışanların 7 tanesi Haziran 2020 ayında girişleri olmuştu 7 çalışanımız için devletten nasıl bir destek alabiliriz?

    İşçilerin ; NÜD için 17.04.2020 öncesi çalışmasının olması KÇÖ için 30.06.2020 öncesi başvurusunun olması gerekmektedir. Çalışanlarınızın yukarıda belirtilen desteklerin kapsamına girmemeleri halinde yürürlükte bulunan 7103 sy ya da kanun 6111 sayılı kanun teşviklerinden yararlanmaları mümkündür. e-sgk işveren sisteminden teşvik sorgulaması yapmanız gerekmektedir.

     


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikAvukatlık Asgari Ücret Tarifesi Resmi Gazete’de Yayınlandı 24.11.2020
    Sonraki İçerikİthalat 2020’de %5,1 düştü, 10 aylık ihracatın ithalatı karşılama oranı %85,7 gibi önemli bir seviyede gerçekleşti

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz