Ana Sayfa Çalışma Hayatı Kısa çalışma ödeneği alan personelimiz bağlı bulunduğu İŞKUR müdürlüğünden nakil olursa bildirim...

Kısa çalışma ödeneği alan personelimiz bağlı bulunduğu İŞKUR müdürlüğünden nakil olursa bildirim yapmalı mıyız?

Kısa çalışma ödeneği alan personelimiz bağlı bulunduğu İŞKUR müdürlüğünden nakil olursa bildirim yapmalı mıyız?

1463
0

Mükellefimiz olan firmamızın Bayrampaşa’da şubesi bulunmaktadır. Bu şubede bir çalışanımız mevcuttu. Kısa çalışma ödeneği için Bayrampaşa İŞKUR’a gerekli başvuru işlemlerini yaptık. Olumlu sonuçlandı ödeneğimizi aldık. Fakat Bayrampaşa da bulunan şubemizi kapattığımız için nakil olarak işçimizi merkeze SGK girişini yaptık. Bu durumda merkezimiz Bahçelievler İŞKUR’a bağlı olduğu için kapanan şube de bulunan çalışanımızın kçö kaydı Bayrampaşa dan Bahçelievler İŞKUR’a geçişi mi gerekmektedir? Bununla alakalı ne gibi bir işlem yapmalıyız?

Bu konu ile ilgili olarak nakil dilekçesi ekinde işçinin şu anda bağlı bulunduğu İŞKUR’a ve önceki İŞKUR’a bilgi vermeniz gerekmektedir.

22.06.2020 de kısa çalışma ödeneğinden yararlanma süresi sona eren çalışanlar için, 23.06.2020-30.06.2020 arası nakdi ücret destek talebinde bulunabilir miyiz? Bu durumda aynı ay içinde hem kısa çalışma hem de pandemi ücretsiz izin söz konusu olacağından Bildirgedeki EKSİK GÜN KODU ne olmalı?

23.06.2020-30.06.2020 arası nakdi ücret destek talebinde bulunabilirsiniz. Aynı ay içinde hem kısa çalışma hem de pandemi ücretsiz izin söz konusu Bildirgedeki EKSİK GÜN KODU 29 olmalıdır.


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikBilirkişilere yapılan ödemelerin vergilendirilmesi
Sonraki İçerikEş adına ödenen lazer tedavi masraflarının gider yazılıp yazılmayacağı

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz