Ana Sayfa Çalışma Hayatı Kısa çalışma ödeneği alan firmalar kısmen faaliyetini sürdürmeye devam edebilir mi?

Kısa çalışma ödeneği alan firmalar kısmen faaliyetini sürdürmeye devam edebilir mi?

653
0

Kısa çalışma ödeneği alan firmaların fatura alışverişi yapamayacağı, fatura kesemeyeceği söyleniyor. Kısmen faaliyetini sürdüren bu firmalar fatura kesemeyecek mi?

Ödeneğinin hukuki açıklamasında bu hüküm var.

Genel ekonomik, sektörel, bölgesel kriz veya zorlayıcı sebeplerle işyerindeki haftalık çalışma sürelerinin geçici olarak en az üçte bir oranında azaltılması veya süreklilik koşulu aranmaksızın işyerinde faaliyetin tamamen veya kısmen en az dört hafta süreyle durdurulması hallerinde, işyerinde üç ayı aşmamak üzere sigortalılara çalışamadıkları dönem için gelir desteği sağlayan bir uygulamadır.

24/03/2020 tarihinde mücbir sebepten dolayı zorunlu olarak kapatılan işyerimizde çalışanlarımız KISA ÇALIŞMA ÖDENEĞİNDEN faydalanmayacak. İşyerimiz kapalı olduğu için işveren haklı olarak SGK prim ödemek istemiyor. Çalışanları (021) kodlu diğer ücretsiz izinli olarak göstermem mi doğru olur yoksa (10) genel hayatı etkileyen olaylar olarak göstermem doğru olur?

İşçiler ile yazılı mutabakatınız var ise 021 ücretsiz izin uygulanabilir.

10 genel hayatı etkileyen nedenleri de seçebilirsiniz.


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikKoronavirüsle Mücadele Kapsamında Huzurevlerine 64.000.000 TL Ödenek Gönderildi..
Sonraki İçerikHammadde veya Ara Mamul İthalatında Askıya Alma/Kota Başvurularında Süre Uzatıldı

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz