Ana Sayfa Muhasebe Kiralık iş yerine yapılan yatırımlar nasıl giderleştirilir?

Kiralık iş yerine yapılan yatırımlar nasıl giderleştirilir?

2173
0

Merhaba, firmamız gıda ürünlerinin depolama ve sevkiyatını yapmaktadır. Bu nedenle kiralık iş yerimize soğuk hava deposu yaptırdık. Bunu ne şekilde giderleştirmemiz gerekir?

 

Yapılan yatırım 264 hesaba kayıt edilir. Kira süresince itfa olunur.

264 Özel Maliyetler Hesabı: Kiralanan gayrimenkullerin geliştirilmesi veya ekonomik değerinin sürekli olarak artırılması amacıyla yapılan giderler ile bu gayrimenkulün kullanılması için yapılıp kira süresinin sonunda mal sahibine bırakılacak olan, varlıkların tutarları kapsar.

264 Özel Maliyetler Hesabının İşleyişi: Yapılan harcamalar bu hesaba borç olarak kaydedilir. Bu harcamalar kira süresi içerisinde, kira süresinin 5 yıldan fazla olması durumunda ise 5 yılda eşit tutarlar ile amorti edilir.

 

 

 


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


BENZER İÇERİKLER

İş yeri yaptığımız hazır beton alımını direkt gider yazabilir miyiz?

 

 

 

İşyerimde fiilen çalışan oğluma ödenen ücreti gider yazabilir miyim?

 

 

 

Özel Maliyet KDV’si aynı senede mahsup ya da iade alınmak zorunda mı?

 

 

Önceki İçerikYaşlı nüfus son beş yılda %16 arttı
Sonraki İçerik6736 Sayılı Yapılandırma Kanunu 13. Taksit Ödemesi İçin Son Gün 1 Nisan 2019

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz