Ana Sayfa Vergi Kira geliri elde ettiğimiz mesken için ödediğimiz kredinin faizinin ne kadarını gider...

    Kira geliri elde ettiğimiz mesken için ödediğimiz kredinin faizinin ne kadarını gider olarak kullanabiliriz?

    Kira gelirinden kredi faizi düşülür mü?

    529
    0

    Şirket ortaklarının elde ettiği kar paylarının yarısı yarısı gelir vergisinden istisna olup, kalan tutar vergiye tabi gelir olarak dikkate alınacaktır.

    2019 yılı için istisna tutarı 40.000 TL’dir. Beyana tabi 50. 000 TL geliri olan serbest meslek erbabı bir avukatın kâr payı geliri 20.000 TL olduğunu varsaydığımızda istisna tutarının altında kalıyor.

    Hesaplama tüm geliri toplanıp mı yapılmalıdır?

    Hesaplama; Tüm gelirlerin toplanması ile yapılır.

    SM faaliyeti ve istisna dışında kalan MSİ toplamı 2019 için 40.000 TL’ninı üstünde olması halinde gelirlerin tamamı beyan edilir.

    Hesaplanan vergiden kesilen vergiler mahsup edilir. (GVK Md. 86/c.)

    Bir müşterimizin gmsi beyannamesini pişmanlıkla vereceğiz. Burada beyannamede 9 aylık bir kira geliri sözkonusu. Bu konut içinde ayrıca kullanılan kredinin faizleri gider olarak bulunmaktadır. Beyanname düzenlerken 2019 yılında 9 aylık kira geliri beyan edilip yıl içerisinde ödenen kredi faizinin tamamını mı gider olarak yazmamız gerekiyor yoksa gelir elde edilen ay 9 olduğu için kredi faizleri de mi 9 aylık olarak giderleştirilmelidir?

    Kredi faizi için kıst uygulama olmaz. 2019 yılında ödenen kredi faizinin tamamı indirilir.


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikÜretim miktarları 2020 yılının ikinci tahmininde bir önceki yıla göre tahıllar ve diğer bitkisel ürünlerde %7,3 artış gösterdi
    Sonraki İçerikTransit Taşımacılık KDV’den İstisna Mıdır?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz