Ana Sayfa Vergi KDV muafiyeti olan firmalar geçici vergi dönemlerinde dövizli hesaplarda KUR farkı faturası...

    KDV muafiyeti olan firmalar geçici vergi dönemlerinde dövizli hesaplarda KUR farkı faturası düzenlemeli midir?

    Kur Farkı

    483
    0

    Kur Farkı 311 14/1 uluslararası taşımacılık KDV muafiyet istisnası kapsamında dövizli alış faturalarımız mevcuttur. Dövizli alış faturalarımıza istinaden dövizli ödemeler yapmaktayız. Döviz bakiyemiz ödemelerin karşılığında kapanmaktadır, fakat fatura ve ödeme tarihi farklılığı sebebiyle Türk lirası bakiyemiz oluşmaktadır. KDV muafiyet istinası kapsamında olan faturalara kur farkı faturası kesilmeli midir? veya yıl sonunda mı değerleme yapılmalıdır? “KDV muafiyet istisnası ” kur farkı için nasıl bir kriter oluşturmaktadır? 

    Geçici vergi dönem sonlarında Yabancı para biriminden olan borç, alacak banka, kasa, çek ve senetler için kur değerlemesi yapılacaktır.

    10.03.2021’de satıcımıza çek verdik. 320 borçlu, 103 alacaklı. Dönem sonunda 320 hesabı 159 hesaba, 103 hesabı 321 hesaba virmanladık. 31.03.2021’de kur değerlemesi yaparken 159 hesap için kur farkı geliri, 103 hesap için kur farkı gideri kaydı oluştu. Finansman gider kısıtlaması kapmasında; 159 ve 321 hesaplardan oluşan 646 kur farkı geliri ve 656 gideri tutarları arasında mahsuplaşma yapılacak mı?

    Mahsuplaşma, netleme yapılmaz. 656 hesap için finansman gider kısıtlaması yapılacaktır.


    Kaynak: İsmmmo
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikE-Defter kayıtlarında aynı yevmiye fişi içerisine birden fazla kayıt işlenebilir mi?
    Sonraki İçerik7326 Sayılı Kanun kapsamında yapılandırılan borçlar peşin ödenirse ilave indirim uygulanacaktır.

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz