Ana Sayfa Çalışma Hayatı Kasım ayında işe alınmış bir personel için kısa çalışma ödeneğine başvuru yapabilir...

    Kasım ayında işe alınmış bir personel için kısa çalışma ödeneğine başvuru yapabilir miyiz?

    60/450 gün şartını sağlayanlar KÇÖ den yararlanabilirler. 23.12.2020 tarihinde cumhurbaşkanı kararıyla uzatılan KÇÖ başvuru süresinden yararlanabilirsiniz.

    481
    0
    KÇÖ başvuruları ile ilgili olarak 19/11/2020 tarihinde ise giren bir personel için son 60 gün hizmet akdine tabi olma şartı aranmaktadır. KÇÖ son başvuru tarihini aştığı için bu personel için başvuruda bulunabiliyor muyuz?

    60/450 gün şartını sağlayanlar KÇÖ den yararlanabilirler.

    23.12.2020 tarihinde cumhurbaşkanı kararıyla uzatılan KÇÖ başvuru süresinden yararlanabilirsiniz.


    Fesih yasağı süresince işçinin ahlak ve iyi niyet kurallarına aykırılık nedeni dışında iş sözleşmesi işveren tarafından feshedilemez. Feshedilmesi halinde işverene bir brüt asgari ücret tutarında idari para cezası uygulanır. Yani yasağa rağmen işçi işten çıkarılabilir. Bu durumda işveren bunun yaptırımına katlanmak zorundadır. İşveren İPC ye razı olup işçinin kıdem ve İhbarını da ödemesi halinde, bu şekilde yapılacak işten çıkarmalarda işten çıkışlar için bir İPTAL söz konusu mudur?

    Fesih yasağı kapsamında tarafına ipc uygulanan işyerinin geriye doğru KÇÖ de iptal olur. Ama bu çıkışlar iptal olmaz.


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikTarım Arazileri Artık Dijital Ortamda Kiralanabilecek
    Sonraki İçerikKoronavirüs Kapsamında Güncel Ekonomik Tedbirler

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz