Ana Sayfa Vergi Karton kutularlar ile yapılan teslimlerimiz için gekap beyannamesi bildiriminde bulunmalı mıyız?

    Karton kutularlar ile yapılan teslimlerimiz için gekap beyannamesi bildiriminde bulunmalı mıyız?

    Karton kutulu teslimleri için gekap beyannamesi bildiriminde bulunulmalı mı?

    583
    0

    Firmamız fason konfeksiyon işi yapmaktadır. Ürünlerin dikim işi bittiği zaman ürünleri kartonlara koyarak teslim etmekteyiz. Bu durumda GEKAP beyannamesi verilmesi gerekiyor mu?

    Karton kutu için Gekap beyannamesi verilecektir.

    Mükellefimiz, organize sanayi bölgesinde iş makinaları yedek parçaları üretimi faaliyetinde bulunmaktadır. Makina ve tezgahlarda kullanılmak üzere, yurtiçinde madeni yağ satan firmalardan madeni yağları temin etmekteyiz. Temin ettiğimiz bu madeni yağları, makina ve tezgahlarda kullanmak dışında gerek satmak için gerekse de madeni yağ üretiminde hammadde olarak kullanarak madeni yağ elde etmek için kullanmamaktayız. Yalnızca makine ve tezgahlarda kullanmaktayız. Bu bilgilere göre; Madeni yağlar için GEKAP mükellefiyetimiz bulunmakta mıdır? Madeni yağlar için GEKAP beyan edip ödeyecek miyiz?

    Gekap beyannamesi bildiriminde bulunacaksınız.


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerik2020/2 Geçici vergi dönemi için uygulanacak yabancı para değerleri nelerdir?
    Sonraki İçerikTCMB: Salgına bağlı birim maliyet artışları temel mal enflasyonunu yukarı çeken temel unsurlardan biri oldu

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz