Ana Sayfa Vergi Kargo firmaları kargo poşetleri için gekap beyannamesi bildiriminde bulunur mu?

    Kargo firmaları kargo poşetleri için gekap beyannamesi bildiriminde bulunur mu?

    Temizlik malzemeleri toptan ve perakende ticaretini yapan mükellefler gekap beyannamesi verecek mi?

    1296
    0

    Kargo firmasıyız.

    Kullandığımız malzemeler;

    1- Kargo poşeti

    2- Mukavva karton

    3- Tahta palet

    4- Plastik palet

    Kullandığımız bu ambalaj malzemelerinin hepsini beyan edecek miyiz? Kargo poşet için ücret tahsil edilmeyecek kapsam dışı bırakılmıştır. Kapsam dışı bırakma beyan etmeyeceğimiz anlamına mı geliyor?

    Hepsini beyan edeceksiniz. Ambalaj malzemesi için gekap beyanına esas olan ücret alınmaz. Sadece plastik poşetlerden bedel alınır. Öncelikle aşağıdaki linkte bulunan rehberi ve gib bdp progamındaki “poşet beyannamesi” formatını inceleyiniz beyanname formatında birim fiyatlar, kg veya adetler belirtilmiştir. Konuyu kavrayabilmek için yönetmelik ve tebliğleri incelemeniz gerekir. https://www.ismmmo.org.tr/dosya/1738/Mevzuat-Dosya/01072020-gekap-rehberi.pdf

    Temizlik malzemeleri toptan ve perakende ticaretini yapan mükellefler gekap beyannamesi verme zorunluluğuna tabiler midir?

    Gekap kapsamında değildir. Konu ile ilgili aşağıdaki linkte bulunan rehberi inceleyiniz.

    Hangi konuların, hangi ürünlerin Gekap kapsamında olup olmadığını rehberde bulabilirsiniz. https://www.ismmmo.org.tr/dosya/1738/Mevzuat-Dosya/01072020-gekap-rehberi.pdf


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikAile İkamet İzni Nedir?
    Sonraki İçerikÇocuk Esirgeme Kurumu’na yapılan eşya bağışları için şirketler fatura düzenlemeli midir? Yapılan bağışlar indirim konusu yapılabilir mi?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz