Ana Sayfa Haberler Kağıt ve kartona ek vergi!

Kağıt ve kartona ek vergi!

1470
0

İthalat Rejimi Kararına Ek Karar, Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Karar, oyuncak, kağıt, karton, bijuteri, inşaat malzemeleri gibi ürünleri etkiliyor.

Buna göre söz konusu ürünlerin ithalatında yüzde 10 ila 30 ilave gümrük vergisi uygulanacak.

Hesaplanan toplam vergi oranı ise Gümrük Giriş Tarife Cetveli Hakkında Kanun’da gösterilen hadlerin yüzde 50 artırılmış düzeyini aşamayacak.

Türkiye ve Avrupa Topluluğu arasında imzalanan Gümrük Birliği anlaşmasına göre serbest dolaşım halinde bulunan malların ihracı söz konusu olduğunda ihracatçı tarafından düzenlenen belge (A.TR) ile ithal edilen AB veya Türk menşeli olmayan eşyalardan ilave gümrük vergisi alınacak.

Bu kararların yayımı tarihinden önce Türkiye’ye sevk edilmek üzere, taşıma belgesi düzenlenerek yüklemesi yapılmış eşyanın ithalatına ilişkin gümrük beyannamesinin bu kararın yayımı tarihinden sonra en geç 45 gün içinde tescil edilmesi halinde bu karar hükümleri uygulanmayacak.

 


Yasal Uyarı: Bu yazıdaki bilgiler sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen bilgilerden yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebe News veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgilerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


 

Önceki İçerikSağlık harcamaları 2017 yılında 140 Milyar 647 Milyon TL olarak gerçekleşti.
Sonraki İçerikÖzel Teknelerin Donatımı Ve Kullanacak Kişilerin Yeterlikleri Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz