Ana Sayfa Çalışma Hayatı İşverenin vefat etmesi durumunda çalışan personeller işten çıkarılır mı?

    İşverenin vefat etmesi durumunda çalışan personeller işten çıkarılır mı?

    İşin sonlanması ile geriye doğru en çok 10 gün içinde işten ayrılış bildirgesi verilmelidir. (Eksik gün nedeni Ölüm tarihi daha önce ve çalışılmamışsa birden fazla olarak seçilip çalışılmayan günler ücretsiz izin veya işe gelmeme seçilebilir)

    437
    0
    Mükellefimin iki çalışanı var. 30/06/2020 öncesi kçö başvuruldu. Çalışanlar 22.5 saat kçö faydalanıyor. 01/11/2020 tarihinde yeni işe giriş yapılan çalışan için teşvik sorgulama yaptığımda 27256 sayılı kanuna göre aralık/20 ve ocak/21 ayında teşvikten yararlanıyor. Bu çalışan başka bir işyerinden nisan ayında kçö ödeneğinden faydalanmış. Sonra işyerinden istifa etmiş. Mükellefimin işyeri yarım gün çalışıyor. Yeni işe alınan çalışanın eksik gün nedeni hangi kod olmalıdır? Kısmı istihdam mı?

    Bu işçi ile işveren arasında kısmi süreli iş sözleşmesi yapılmış ise kısmi istihdamı seçmeniz gerekmektedir.


    Serbest meslek erbabı avukat müşterimiz vefat etti. Çalışan bir işçisi var. Bu durumda çalışan işçinin çıkışı ölüm tarihinde yapılabilir mi?

    İşin sonlanması ile geriye doğru en çok 10 gün içinde işten ayrılış bildirgesi verilmelidir. (Eksik gün nedeni Ölüm tarihi daha önce ve çalışılmamışsa birden fazla olarak seçilip çalışılmayan günler ücretsiz izin veya işe gelmeme seçilebilir)


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikEkonomik güven endeksi Aralık ayında %3,5 oranında azalarak 86,4 değerine düştü
    Sonraki İçerik2021 Yılında Uygulanacak Yeni Asgari Ücrete Bağlı Olarak Değişen Parametreler

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz