Ana Sayfa Çalışma Hayatı İstifa eden personele kıdem tazminatı ödenir mi?

İstifa eden personele kıdem tazminatı ödenir mi?

İstifa işten çıkarma yasağı kapsamında mı? İstifa eden çalışanlara kıdem tazminatı ödenir mi?

762
0

Covid-19 sebebiyle ücretsiz izne çıkarılan işçinin başka bir iş bulması sebebiyle işten ayrılması durumunda kıdem tazminatı alır mı veya işveren yasaya rağmen işten çıkarırsa işten çıkarma cezası bir defaya mahsus mu ödenir?

İşçinin başka bir iş bulması halinde kendi isteği ile önceki işyerinden ayrılmış olduğunu yani istifa ettiğini gösterir ve bu hal ve şartta işçiye kıdem tazminatı ödenmemektedir.

İstifa işten çıkarma yasağı kapsamında değildir.

MUHSGK beyannamesinde, kısa çalışma ödeneği veya ücret desteği alan işçileri için işverenin; herhangi bir ödeme ve tevkifat kesintisi yapmayan işveren vergi bildirim kısmında çalışan sayısı girecek mi?

Ücret ödemesi yoksa İlgili alanlar boş bırakılır.

 


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


BENZER İÇERİKLER

Kıdem tazminatında hangi vergiler kesilir? İstifa eden bir kişiye istersek kıdem tazminatı ödeyebilir miyiz?

Evlilik nedeniyle istifa eden kadın işçi kıdem tazminatı alabilir mi?

Özel sektörde çalışan bir işçinin kaç yıldan sonra istifa sonucu kıdem tazminatı hakkı vardır?

Önceki İçerikPara Politikası Kurulu bir hafta vadeli repo ihale faiz oranının %8,25 düzeyinde sabit tutulmasına karar verdi
Sonraki İçerikÇin Halk Cumhuriyeti menşeli yalnız kapı kilitleri için kilit kasası ürünlerine yönelik ithalatta haksız rekabetin önlenmesine dair tebliğ yayınlandı. 26.6.2020

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz