Ana Sayfa Çalışma Hayatı İŞKUR’dan personellerin çalıştığı gün için fazla alınan kısa çalışma ödenekleri için ne...

İŞKUR’dan personellerin çalıştığı gün için fazla alınan kısa çalışma ödenekleri için ne yapılmalıdır?

İŞKUR’dan personellerin çalıştığı gün için fazla alınan kısa çalışma ödenekleri için ne yapılmalıdır?

712
0

Mükellefin çalıştırdığı 4 işçisi için kısa çalışma ödeneği başvurusuna İŞKUR’dan cevap geldi Mart/2020 dönemine ait SGK bildirgesini her işçi için çalıştığı gün sayısını 30 gün olarak bildirdik. Ancak İŞKUR’dan gelen listede mart ayında 4 işçi için de 7 gün kısa çalışma ödeneği ödendi. Bu durumda Mart/2020 bildirgemiz le ilgili nasıl bir işlem yapmalıyız?

İşçiler çalışmadı ise ek ve iptal ile düzeltme yapmanız gerekir. Ya da mart ayına ait kısa çalışma ödeneğinin İŞKUR’a iade edilmesi gerekir.

Diğer ücretsiz izin eksik gün koduyla ücretsiz izine ayrılan personelimizi işten çıkarma yasağı bitiminde işveren işten çıkartırsa çalışan işsizlik maaşı alabilir mi?

İşsizlik ödeneği almaya hak kazanabileceği günü ve nakdi ücretsiz izin süresince faydalandığı tutardan kalan bakiyesi varsa alabilir.


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikYatırım Teşivk Belgesi kapsamında alınan makine için satıcı ile imzalanacak mülkiyeti muhafaza sözleşmesi Noter Harcından istisna mıdır?
Sonraki İçerikVasiyetnameye yapılan itiraz sonucu mahkeme tarafından verilen karar gereği yapılacak tescil işlemi sırasında uygulanacak tapu harcı oranı

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz