Ana Sayfa Vergi İptal süresi geçen E-arşiv faturalar için nasıl bir işlem yapabiliriz?

    İptal süresi geçen E-arşiv faturalar için nasıl bir işlem yapabiliriz?

    Fatura itiraz süresi

    1140
    0

    Satıcı müşterimiz 07/07/2021 tarihli gib e arşiv fatura da 609 kodlu KDV tevkifatı 7/10 yerine 5/10 olarak düzenlendiği fark edilmiştir. Oluşturma tarihinden itibaren iptal süresinin geçmesi üzerine iptal işlemini yapamıyoruz. Nasıl bir işlem yapılabilir? Alıcı firma karşılıklı olarak 7/10 olarak kayıtlara alalım dedi. Bu çözüm olabilir mi? 

    İptal süreci geçtikten sonra nasıl bir işlem yapılacağı konusunda teknik olarak bilgimiz yok. Bahsettiğiniz çözüm yolu belge düzenine aykırı bir durumdur. Gib ile görüşünüz. 

    TÜRK TİCARET KANUNU 

    Kanun Numarası : 6102 

    Kabul Tarihi : 13/1/2011 

    3.Fatura ve teyit mektubu

    MADDE 21- (1) Ticari işletmesi bağlamında bir mal satmış, üretmiş, bir iş görmüş veya bir menfaat sağlamış olan tacirden, diğer taraf, kendisine bir fatura verilmesini ve bedeli ödenmiş ise bunun da faturada gösterilmesini isteyebilir. 

    (2) Bir fatura alan kişi aldığı tarihten itibaren sekiz gün içinde, faturanın içeriği hakkında bir itirazda bulunmamışsa bu içeriği kabul etmiş sayılır. 

    (3) Telefonla, telgrafla, herhangi bir iletişim veya bilişim aracıyla veya diğer bir teknik araçla ya da sözlü olarak kurulan sözleşmelerle yapılan açıklamaların içeriğini doğrulayan bir yazıyı alan kişi, bunu aldığı tarihten itibaren sekiz gün içinde itirazda bulunmamışsa, söz konusu teyit mektubunun yapılan sözleşmeye veya açıklamalara uygun olduğunu kabul etmiş sayılır. 


    Kaynak: ismmmo,GİB
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikKaçak olarak yabancı işçi çalıştırdığı tespit edilen firmanın yapması gerekenler nelerdir?
    Sonraki İçerikİşyerinin kapanması nedeniyle personel çıkışları hangi kod ile yapılmalıdır?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz