Ana Sayfa Vergi İnternet üzerinden satış yapan bir firma e-fatura uygulamasına geçmek zorunda mıdır?

    İnternet üzerinden satış yapan bir firma e-fatura uygulamasına geçmek zorunda mıdır?

    482
    0

    Yayın satışı yapan firmamız kasım ayında internetten satış yapmak üzere amaç ve mevzuna ilave yaparak konuları tescil edildi. Cirosu yıllık 200.000 TL-250.000 TL civarındadır. Geçmiş yıl cirosunda aynı bu durumda E-Fatura ve E defter kullanma mecburiyeti var mı? 

    Mükellefinizin, VUK 509 kapsamında aşağıda belirtilen internet satışı kriterlerini sağlayıp sağlamadığına bakılması gereklidir. 

    E-fatura için; “Mal veya hizmetlerin alınması, satılması, kiralanması veya dağıtımı işlemlerinin gerçekleştirilmesine aracılık etmek üzere internet ortamında 23/10/2014 tarihli ve 6563 sayılı Elektronik Ticaretin Düzenlenmesi Hakkında Kanunda tanımlanan başkalarına ait iktisadi ve ticari faaliyetlerin yapılmasına elektronik ticaret ortamını sağlayan gerçek ya da tüzel kişi aracı hizmet sağlayıcıları, internet ortamında gerçek ve tüzel kişilere ait gayrimenkul, motorlu araç vasıtalarının satılmasına veya kiralanmasına ilişkin ilanları yayınlayan internet sitelerinin sahipleri veya işleticileri ile internet ortamında reklamların yayınlanmasına aracılık faaliyetinde bulunan internet reklamcılığı hizmet aracıları.” 


    BENZER İÇERİKLER

    Basit usule tabi mükellefler internetten satış yapabilir mi?

    Evden çanta tasarımı yaparak internetten satışını yapacak bir kişi 7256 sayılı kanun kapsamında esnaf…

    İnternetten satış yapacak bir kişi vergi mükellefiyeti açtırmalı mıdır?

    Aracı firmalar üzerinden internetten satış yapan firmalar E-Arşiv fatura düzenlemek zorunda mıdır?


    Kaynak: ismmmo,GİB
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikRaporlu olan bir personelimizi rapor süresi sonunda personel ile anlaşarak işten çıkartabilir miyiz? 
    Sonraki İçerikİstifa eden personel için alınan SGK teşvikleri geri ödenir mi?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz