Ana Sayfa TTK İflas kararı verilen şirketin 2021 genel kurulu yapılabilir mi?

    İflas kararı verilen şirketin 2021 genel kurulu yapılabilir mi?

    241
    0

    Asliye Ticaret mahkemesi 2021 kasım ayında Anonim şirket hakkında iflas kararı verdi. İflas idaresi ise iflas masası denetiminde şirketin faaliyetinin (istinaf kararı kesinleşinceye kadar) devamına karar verdi.
    Bu durumda 2021 yılının genel kurulu yapılabilir mi?

    Genel kurulda; 2022 bağımsız denetçi seçilmesi, 2021 yönetim kurulunun ibra edilmesi vs. kararları alınabilir mi?

    İflas kararı kesinleşmediği için 2021 Genel Kurulunun yapılması gerekir. Genel kurulda gündemdeki konular hakkında kararlar alınır.


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikHizmet faturaları dövizli olarak tahsil edilebilir mi?
    Sonraki İçerikLimited şirket ortağı başka bir yerde 4/1-a’lı (SSK) çalışabilir mi?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz