Ana Sayfa Muhasebe Home Office çalışan vergi mükellefi kiranın tümünü gider yazabilir mi?

    Home Office çalışan vergi mükellefi kiranın tümünü gider yazabilir mi?

    303
    0

    Home Office işletmede kiranın tümünü gider yazarak stopajını ödememiz mi gerekir?

    İkametgâhın iş yeri olarak kullanılması halinde; Ödenen tüm kiranın Brüt tutarı gider yazılır. Brüt tutardan % 20 GV stopajı yapılarak Muhtasar beyanname ile beyan edilir.


    Kurye mükellefiyeti açılışı yapan kişi işe başlama sırasında iş yerini ev adresi olarak gösterdik. Vergi Dairesi kurye faaliyetlerine yoklamaya gelmiyor. İşin gereği olarak kuryeler dışarıda çalışıyorlar. Benim sorum bu ay muhtasar beyanname vereceğim. Ödenen kira bedelleri muhtasar beyannameye tabii mi? 

    Vergi dairesi mükellefiyeti tesisi etmiş ise beyannameleri vereceksiniz. 

    Ödenen kiranın tamamı için gider yazılır. 

    Kiranın tamamı üzerinden GV stopajı yapılacak ve Muhtasar beyanname ile beyan edilecektir.



    Bir gerçek kişi mükellefiyetimizi tür değişimi ile Limited Şirket olarak değiştirdik ve akabinde başka bir şirkete devredip müdürlükten ve ortaklıktan ayrıldık. Sonrasında hissesini devreden ortak tekrardan gerçek kişi vergi mükellefiyeti açabilir mi?

    Gerçek kişiler hiçbir şart ve koşul olmaksızın her zaman GV mükellefiyeti açabilirler.

    Önceden şirket ortağı veya gerçek usulde GV mükellef olması buna engel değildir.


    Oturduğumuz evin adresi üzerinden (home ofis) sipariş üzeri toptan kumaş alım satım işini yaklaşık bir yıldan fazladır yapıyoruz. Vergi levhamız var. Sigortalı bir personeli çalıştırmak istiyoruz. Ev adresi üzerinden sgk işyeri dosyası açtırabilir miyiz?

    Kişilerin Sosyal Güvenlik kapsamında sigortalı sayılabilmeleri için iş yerlerinde fiilen çalışmaları gerekmektedir. Fiili çalışma home ofıste yapılacaksa sgk işyeri açılışı yapılıp işçilerin sgk girişleri yapılmalıdır.




    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikPersonelin otel faturasındaki % 2 konaklama vergisi hangi hesaba atılır?
    Sonraki İçerikKurumlar vergisi beyannamesini vermeden kar payı ödemesi yapabilir miyiz?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz