Ana Sayfa Dünya Hollanda’da toplam mal ihracatı hacmi Ekim 2019’da %7,4 arttı

Hollanda’da toplam mal ihracatı hacmi Ekim 2019’da %7,4 arttı

637
0

Hollanda’da toplam mal ihracatı hacmi Ekim 2019’da %7,4 arttı

Hollanda İstatistik Kurumu’nun yayınladığı verilere göre, Hollanda’da Aralık 2019’daki ekonomik durum bir önceki aya göre daha az olumlu görünmekte.

Aralık ayında, tüketici güveni Kasım ayındakiyle aynıydı. Kasım ayındaki üretici güven endeksi Ekim ayına kıyasla daha az olumluydu. Hem tüketici hem de üretici güven endeksi uzun vadeli ortalamanın üzerindedir.

Toplam mal ihracatı hacmi Ekim ayında bir önceki yılın aynı ayına kıyasla %7,4 arttı. Büyüme önceki aylara göre daha yüksekti. Ekim 2019’da özellikle petrol ürünleri, kimyasal ürünler, makine ve cihazların ihracatı artmıştır.

Hollandalı tüketiciler Ekim 2019’da Ekim 2018’e kıyasla %1,7 daha fazla harcama yaptı. Büyüme oranı bir önceki ayda daha düşüktü.

Hollanda imalat sanayi tarafından üretilen günlük ortalama üretim Ekim 2019’da geçen yılın aynı ayına göre %0,4 arttı. Yıllık artış bir önceki aya göre biraz daha azdı.

2019’un üçüncü çeyreğinde, çalışanlar ve serbest meslek sahipleri tarafından çalıştırılan tam zamanlı ve yarı zamanlı işçi sayısı, bir önceki çeyreğe göre %0,2 artışla 20 bin artarak 10.684 milyon kişiye yükseldi. On iki aylık bir süre zarfında iş sayısı 126 bin arttı. Bu %1,2’lik bir artış.


Kaynak: Hollanda İstatistik Kurumu / Link: https://www.cbs.nl/en-gb/news/2019/52/economic-picture-slightly-less-favourable
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikŞirketler aktiflerinde bulunan gayrimenkulü otellere işletmeye verdiklerinde turizm beyannamesi vermeli midir?
Sonraki İçerikBankalar çek hesabı sahiplerini hangi kuruma bildirimini yapar?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz