Ana Sayfa Muhasebe Hasılat Esaslı Vergilendirilenler İçin Katma Değer Vergisi Beyannamesi

Hasılat Esaslı Vergilendirilenler İçin Katma Değer Vergisi Beyannamesi

886
0
Hasılat Esaslı Vergilendirilenler İçin Katma Değer Vergisi Beyannamesi


03.05.2019 – Hasılat Esaslı Vergilendirilenler İçin Katma Değer Vergisi Beyannamesi;

3065 sayılı Katma Değer Vergisi Kanununun 38. maddesinde 7104 sayılı “Katma Değer Vergisi Kanunu ve Bazı Kanunlar ile 178 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun” ile yapılan düzenlemeler ile getirilen «Hasılat Esaslı Vergilendirme Usulü» için yeni bir Katma Değer Vergisi Beyannamesi oluşturulmuş ve KDV4 kodu ile Beyanname Düzenleme Programına eklenmiştir.

Hasılat esaslı vergilendirme usulünü seçebilecek sektörler ve vergi oranı, 6/2/2019 tarihli ve 718 sayılı Cumhurbaşkanı Kararında belirlenmiştir. Uygulamaya ilişkin usul ve esaslar 25 Seri No’lu Katma Değer Vergisi Genel Uygulama Tebliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ’de açıklanmaktadır.

 

 

 


Kaynak: ebeyanname.gib.gov.tr
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikDefter beyan sisteminde geçici vergi dönemlerini etkileyen kayıt girdiğimizde bir ceza ile karşı karşıya kalır mıyız?
Sonraki İçerikKurumlar ve KDV matrah artışlarına ilişkin taksitlendirme ödemesini atlarsak matrah artışları bozulur mu?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz