Ana Sayfa Çalışma Hayatı Hangi saatler gece çalışması sayılır?

Hangi saatler gece çalışması sayılır?

Gece çalışması nedir?

698
0

15 Haziran tarihinde gece 23:00’de gelen bir işçi (gece bekçisi) 16 Haziran sabahı 08:00’de işi bitmiştir. Mesai durumu nasıl hesaplanmalıdır?

Günlük çalışma süresi her ne şekilde olursa olsun 11 saati aşamaz 20.00-06.00 saatleri arası gece dönemi sayılmaktadır. Eğer işçinin toplam çalışmasının yarısından çoğu 20:00-06:00 arasına denk gelmişse bu işçinin bütün çalışması gece çalışması sayılacaktır. Ancak bu husus SADECE “postalar halinde çalışılan işlerde” geçerlidir.

Bir başka deyişle, işin 24 saat kesintisiz devam ettiği ve bu nedenle de vardiyalar halinde çalışılan bir iş varsa, işçinin çalışma süresinin yarısı geceye denk geldiğinde, bu çalışmanın tamamı gece çalışması kabul edilir.

Güvenlik sandığının, emekli aylığı bağlanmış üyelerine, emekli maaşlarının haricinde yapılacak ek ödemelerden Gelir vergisi ve damga vergisi kesintisi yapılır mı?

GVK 23/11 maddesine göre emekli aylığı dışındaki ödemelerden gelir vergisi ve damga vergisi kesintisi yapılır.

 


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


BENZER İÇERİKLER

Gece çalışması yapamayacak işçiler hangileridir?

Gece çalışması nedir? Gece çalışmasında dikkat edilmesi gereken hususlar nelerdir?

Gece Çalışmasının Kuralı Var!

Önceki İçerikİstanbul’da genişbant internet abone sayısı 2019’da %1,7 arttı
Sonraki İçerikFirmalar müşterileri adına yapmış oldukları harcamalar için müşterilerine yansıtma faturası düzenleyebilir mi?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz