Ana Sayfa Vergi Gün sonlarında muhtelif müşterilere yapılan tütün ürünlerine ait satışlar için düzenlenecek faturalarda...

Gün sonlarında muhtelif müşterilere yapılan tütün ürünlerine ait satışlar için düzenlenecek faturalarda vergi numarası ne yazılmalıdır?

Tütün ürünlerine ait satışlar için düzenlenecek faturalarda vergi numarası ne yazılır?

1809
0

Perakende satış yapan işyeri sigara satışları için gün sonlarında toplu olarak muhtelif müşteriler ibaresiyle kestiği faturaların bs bildiriminde vergi numarası kısmına ne yazılması gerekir?

VUK 206 SAYILI GENEL TEBLİĞİNE GÖRE; Diğer taraftan, 206 Seri No.lu Vergi Usul Kanunu Genel Tebliğinin E bölümünün 1 ve 2. bentlerinde;

  1. 01.01.1991 tarihinden itibaren Tekel İdarelerinden aldıkları tütün, kibrit ve sigaranın perakende satışını yapan mükellefler, mübayaa ettikleri bu tür emtiayı mübayaa gününde elde mevcut vesikalarına dayanarak mübayaa bedeli üzerinden giriş, aynı miktar emtiayı aynı tarihte, VUK’un 232. maddesinin son fıkrası gereğince düzenleyecekleri faturalara dayanarak satış bedeli üzerinden çıkış kaydedebileceklerdir.
  2. Tütün, kibrit ve sigara ile diğer emtia satışının da yapılması halinde, tütün, kibrit ve sigaranın Tekel İdaresinden alınması şartıyla, münhasıran, tütün, kibrit ve sigara için toplu fatura düzenlenmesi mümkün olup, diğer tür emtianın her bir satışı için perakende satış vesikası (perakende satış fişi, ödeme kaydedici cihaz satış fişi) veya fatura düzenlenecektir.” Hususlarına yer verilmiştir. Ancak, 2. bentte belirtilen tütün, kibrit ve sigaranın Tekel İdaresinden alınma şartı daha sonra yayımlanan 230 sıra numaralı Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği ile “sigara satışlarına ilişkin olarak düzenlenecek belgelerde uygulama birliği sağlanması için, perakende satış vesikası (perakende satış fişi, ödeme kaydedici cihaz satış fişi) kullanılmasındaki güçlükler de nazara alınarak, perakende sigara satışı yapan bayilerin gerek Tekel İdaresinden, gerekse diğer şirketlerden veya bunların toptancılarından aldıkları sigaralarla ilgili olarak” şeklinde değiştirilmiştir.

 


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


BENZER İÇERİKLER

Perakende ürün teslimlerinde sevk irsaliyesi düzenlenmeli midir?

E-İrsaliyenin Kağıt İrsaliyeden farkı nedir?

E-İrsaliye Uygulama Kılavuzu

 

Önceki İçerikVirüse karşı yerli sentez ilaç geliştirildi
Sonraki İçerikE-Arşiv faturayı geriye dönük tarihli olarak düzenleyebilir miyiz?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz