Ana Sayfa Vergi E-Arşiv faturayı geriye dönük tarihli olarak düzenleyebilir miyiz?

E-Arşiv faturayı geriye dönük tarihli olarak düzenleyebilir miyiz?

E-arşiv fatura geriye dönük olarak düzenlenir mi? 5.000 TL’nin altında e-arşiv fatura düzenlemek için herhangi bir başvuru yapılır mı?

627
0

Şirketimize kayıtlı Binek aracı 01.06.2020 tarihinde 154.000 TL’ye satış yapılmıştır. Karşı taraf vergi Mükellefi değildir. E-arşiv fatura olarak düzenlemeyi unuttuk. 7 günlük Faturalama süresi de geçti. Ne yapılması uygun olur?

Mevzuatta belirtilen” 7 gün içinde fatura düzenlenir” ifadesi ile kastedilmek istenen 7 gün geriye dönük fatura düzenlenmesi değil, işlem tarihinden itibaren 7 gün içinde fatura düzenlenmesidir. İlgili sürece göre faturanızı düzenlemeniz gereklidir.

Merhaba 5.000 TL’nin altında e-arşiv fatura düzenlemek için herhangi bir başvuru veya dilekçe yazılmasına gerek var mıdır?

Herhangi bir başvuru yapmanıza gerek yoktur.

 


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


BENZER İÇERİKLER

Noterler e-Arşiv Fatura sistemine dahil midir?

Aracı firmalar üzerinden internetten satış yapan firmalar E-Arşiv fatura düzenlemek zorunda mıdır?

E-Ticaret yapan ve yapacak olan firmalar e-Arşiv Fatura kullanmak zorunda mıdır?

Önceki İçerikGün sonlarında muhtelif müşterilere yapılan tütün ürünlerine ait satışlar için düzenlenecek faturalarda vergi numarası ne yazılmalıdır?
Sonraki İçerikKısa çalışma ödeneğinden faydalanan bir kişi 2 günlük rapor alırsa raporlu günlerin ücretini işveren ödeyebilir mi?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz