Ana Sayfa Mevzuat Gümrükte Numune İşlemleri

Gümrükte Numune İşlemleri

530
0
İhracat bağlantısı kurduğunuz yurt dışındaki alıcınız, ürünü satın alıp almamaya karar verirken ürünün numunesini görmek isteyebilir. Yine, yurt dışındaki bir satıcıdan mal satın almadan önce, siz de alacağınız ürünün numunesini görmek isteyebilirsiniz.
Numune, belli bir tür eşyayı temsil eden ve sunuş şekli ve miktarı belli bir tür veya nitelikteki eşya için sipariş vermekten başka bir amaç için kullanılması mümkün olmayan her türlü madde veya örnek anlamına gelir.
Önemli değeri olmayan ve siparişte kullanılabilecek nitelikteki numuneler gümrük vergisinden muaf olarak ithal edilir.
PTT idaresi veya Ticaret Bakanlığı’ndan operatör yetkisi almış olan hızlı kargo taşımacılığı yapan şirketler, numunelerin gümrük işlemlerini yaparken Elektronik Ticaret Gümrük Beyannamesi (ETGB) adı verilen özel bir gümrük beyanı düzenleyerek, yurt dışına göndereceğiniz numuneyi ve adınıza gelmiş olan numuneyi gümrüğe beyan ederler. ETGB ile yapılan gümrük beyanı için sizden gümrük müşavirliği, ordino, terminal, ardiye vb. ücret istenmeyeceği gibi, ihracat yaparken ayrıca ihracatçı birliği onayı da aranmayacaktır.

Kaynak: T.C. Ticaret Bakanlığı Gümrük Rehberi
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikKauçuk Ürünler sektöründe 2021 yılı Ocak ayında en çok ihracat yapılan ülkeler: Almanya, ABD ve İtalya oldu
Sonraki İçerik7252 sayılı SGK teşvikinde ortalama gün sayısı değişebilir mi?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz