Ana Sayfa Vergi Gerçek kişiler şahsi harcamalarını B formunda beyan eder mi?

    Gerçek kişiler şahsi harcamalarını B formunda beyan eder mi?

    İhracat nedeniyle kesilen Debit Note Ba formunda bildirilecek mi? Gelir Vergisi mükellefinin şahsi harcamaları Ba formunda bildirilecek mi?

    502
    0

    Gerçek kişi mükellef, kendi adına BA’ya giren bir sağlık faturası mevcut ancak onu yıllık gelir vergisi beyanında indirecek. Bu durumda BA’da bildirmek gerekir mi?

    Mükellefler şahsi harcamalarını defter kayıtlarına alamazlar B formuna yazmazlar.

    GVK 89 maddede belirtilen koşullara göre sağlık harcamalarını beyannameden indirebilirler

    İhracat firmamızın yapmış olduğu ihracatta yurt dışındaki müşterimiz kalite ve bozulmadan dolayı bize debit note düzenleyip gönderdi. Yabancı müşterimin düzenlemiş olduğu debit notu satış indirimleri hesabına atmak yeterli mi? Ba beyannamesinde bildirecek miyim?

    610 hesaba kayıt yapılması yeterlidir. B formu ile bildirilmez.

     


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerik2019 yılsonuna göre Eylül 2020’de Türk Bankacılık Sektörünün aktif büyüklüğü %33,7 ve krediler toplamı %33,9 oranında arttı
    Sonraki İçerikOrta Vadeli Mali Plan ve 2020 Yılı Finansman Programında 2020-2022 döneminde kamu borçlanma politikasının temel ilkeleri neler?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz