Ana Sayfa Vergi Gerçek faydalanıcı bildirimini yapmayan firmalara düzenlenen cezalar için uzlaşma talebinde bulunabilir miyiz?

    Gerçek faydalanıcı bildirimini yapmayan firmalara düzenlenen cezalar için uzlaşma talebinde bulunabilir miyiz?

    Yapılmayan gerçek faydalanıcı bildiriminde cezai yaptırım

    1133
    0

    529 nolu tebliğ kapsamında getirilen “Gerçek Faydalanıcı Bilgisi Bildirimi Formu” veremedim. Firmalarımdan birine 2.500 TL tutarında 3074-ÖUCZ geldi. İnteraktif vergi dairesinden ”indirim ve uzlaşma” ekranından uzlaşma için başvurmak istediğimde indirim kısmı aktif iken uzlaşma kısmı kapalı. Sormak istediğim bu cezalar uzlaşmaya tabi değil mi?

    Usulsüzlük ve Özel usulsüzlük cezaları Uzlaşma kapsamında DEĞİLDİR. 

    VUK 376. maddedeki indirimli (%50) ödenebilir.

    VERGİ USUL KANUNU GENEL TEBLİĞİ (SIRA NO: 529)

    Diğer hususlar ve cezai yaptırım

    MADDE 8 – (1) Gerçek faydalanıcı bilgisi bildirimine konu edilen bilgilerin mükellefler tarafından, bildirimin verildiği tarihi takip eden takvim yılının başından itibaren 5 yıl süreyle muhafaza edilmesi gerekmektedir.

    (2) Bu Tebliğde yapılan düzenlemeler kapsamında bildirilmesi gereken bilgileri bildirmeyen, eksik veya yanıltıcı bildirimde bulunan mükellefler hakkında 213 sayılı Kanunun ilgili ceza hükümleri tatbik olunur.

    (3) Mali Suçları Araştırma Kurulu Başkanlığı tarafından yapılacak araştırma, inceleme ve uluslararası bilgi değişimi ile vergi incelemesine yetkili olanlar tarafından yapılacak araştırma ve incelemeler neticesinde, 4 üncü maddede yer verilen mükellef ve diğer kişilerin gerçek faydalanıcı bilgisine ilişkin hatalı kayıtların bulunduğunun tespit edilmesi halinde, gerekli cezai işlemlerin ve sicil kayıtlarında gerekli değişikliklerin yapılabilmesi amacıyla Gelir İdaresi Başkanlığına bilgi verilir.


    Kaynak: ismmmo
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikAltın işçiliğinde işçilik oranı nasıl hesaplanır?
    Sonraki İçerikİkinci el otomobil satışında uygulanacak KDV oranları nelerdir?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz