Ana Sayfa Vergi Gekap beyannamesi vermekle yükümlü olan firmalar boş da olsa beyanname vermeli midir?

Gekap beyannamesi vermekle yükümlü olan firmalar boş da olsa beyanname vermeli midir?

1007
0

GEKAP katılım payları KDV’ye tabi mi? KDV tabi ile dâhil mi hariç mi? Katılım payları Faturada mı gösterilip takip edeceğiz. Muhasebe kaydı nasıl olacak?

GEKAP PAYI için fatura düzenlenmez. KDV hesaplanmaz. Hesaplanan pay 760 hesaba gider yazılır. (POŞET satışlarından elde edilenler hariç)

Baklava ve börek imal eden bir firmamız bu ürünleri tüketiciye ulaştırırken karton kutu kullanmakta ancak bu karton kutuları başka bir firmadan temin etmektedir. Bu durumda firmamız GEKAP beyanı verecek midir? İkinci sorum şu an gayri faal olan ancak yılda 1 veya 2 defa ithalat yapan (bu ithalatın ilki 2020 Temmuz olacağını varsayarsak) ve bu ithalatlarda ambalajlı ürün getiren firmamız için ocak döneminden başlayarak boş da olsa gekap beyanı vermeli miyiz?

Baklava ve diğer ürün kutuları başkası tarafından ima edilse de piyasaya süren sizin müşterinizdir.

GEKAP beyannamesi verilecektir.

Ambalaj ürünü getiren firma İthalat yaptığı anda GEKAP kap payı hesaplayıp beyanname verecektir.

GEKAP BEYANNAMESİ VERMEKLE YÜKÜMLÜ OLANLAR, beyan dönemi içerisinde 2872 sayılı Kanuna ekli (1) sayılı listede yer alan ürünlerden plastik poşetlerin satışını diğer ürünlerin ise piyasa arzını/ithalini yapmamış olsalar dahi Geri Kazanım Katılım Payı Beyannamesini vermekle yükümlüdürler. Bu durumda beyannamenin “Beyan edilecek geri kazanım katılım payı bulunmamaktadır” seçeneği işaretlenerek gönderilmesi gerekmektedir


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikAlmanya’da enerji fiyatları Şubat 2020’de %2,5 azaldı
Sonraki İçerikIV. tertip 50 TL banknotlar 23 Mart 2020 tarihinden itibaren tedavüle verilecek

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz