Ana Sayfa SGK Geçici koruma kapsamındaki personellerimizi virüs nedeniyle ücretsiz izinli gösterebilir miyiz?

Geçici koruma kapsamındaki personellerimizi virüs nedeniyle ücretsiz izinli gösterebilir miyiz?

598
0

Geçici koruma kapsamında yabancı uyruklu çalışanımızı Aylık prim hizmet belgesinde 21 eksik gün kodu ile 15 gün izinli gösterebilir miyiz?

Bilindiği üzere geçici koruma kapsamındaki kişilerin çalışama izinleri 15/01/2016 tarihli ve 29594 sayılı Resmî Gazetede yayınlanarak yürürlüğe giren “Geçici Koruma Sağlanan Yabancıların Çalışma İzinlerine Dair Yönetmelik” ile düzenlenmiş olup bu kapsama alınan kişilerin belli şartları yerine getirmeleri halinde çalışma izinlerinin alınması daha kolay hale getirilmiştir.

Geçici koruma kapsamındaki yabancı kişilerin için çalışma izni noktasında diğer yabancı kişilere göre farklı bir düzenleme söz konusu iken sosyal güvenlikleri açısından herhangi bir farklılık söz konusu değildir. Yani geçici koruma kapsamındaki yabancı kişilerin (Suriye uyrukluların) çalıştırılmasıyla ilgili olarak herhangi bir sigorta prim muafiyeti ya da bu kişiler hakkında uygulanmayacak herhangi bir sigorta kolu belirlenmemiştir.

Dolayısıyla bu kişilerin SGK ya bildirimleri yapılmakta ve haklarında tüm sigorta kolları uygulanmaktadır. İşçi ile yapılan yazılı anlaşma ile izinli gösterilebilir


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikHuzurevleri için Sosyal İzolasyon Odaları, Sosyal İzolasyon Katları ve Sosyal İzolasyon Binaları Oluşturuldu
Sonraki İçerikTicaret Bakanlığı KOBİ’leri elektronik ticaret alanında desteklemek amacıyla dayanışma kampanyası başlattı..

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz