Ana Sayfa Vergi Firmalar ürünlerinin tesliminde taşıma amaçlı kullandığı ambalaj malzemeleri için Gekap beyannamesi verilecek...

Firmalar ürünlerinin tesliminde taşıma amaçlı kullandığı ambalaj malzemeleri için Gekap beyannamesi verilecek midir?

653
0

Bakır ve elektrot ithalatı yapan bir firmayız. Bu bakırlar 3 er metre şeklinde sandıklar ve paletlerle, elektrotlar kutunun içinde geliyor. Satışı yapılırken hiçbir şekilde bu sandıklar, paletler, kutular kullanılmıyor. Geri Kazanım Katılım payı beyanı verecek miyim?

Palet ve kutu ile teslim alınan ürünler için Gekap beyannamesi verilmelidir.

 

Şirketimiz ürettiği ürünleri dışarıda firma logolu olarak bastırılan kolilere koyarak satışını yapmaktadır. Koliler sadece taşıma amaçlı kullanılıyor. Ürünlerimizin satışını yapan firmalar ürünleri kolilerden çıkardıktan sonra rafa koyarak satış yapıyor. Bu durumda gekap beyanı yapmamız gerekiyor mu?

Gekap beyannamesi verilecektir. (koli sayısı kadar)

 


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikİhalelerde Borç Sorgulama sınırı 2.000 TL’den 5.000 TL’ye çıkartıldı. 3.3.2020
Sonraki İçerikSabit telefon abone sayısı; 11 Milyon 542 Bin, Cep Tel; 82 Milyon 896 Bin, İnternet; 77 Milyon 48 Bin!

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz