Ana Sayfa Dünya Euro Alanı’nda Aralık 2020’de sanayi üretimi bir önceki aya göre %1,6 azalarak...

    Euro Alanı’nda Aralık 2020’de sanayi üretimi bir önceki aya göre %1,6 azalarak beklentilerin üzerinde düşüş gösterdi

    424
    0

    Yurt Dışı Gelişmeler

    • Uluslararası Finans Enstitüsü (IIF) raporuna göre, 2020 yılında küresel borç bir önceki yıla göre 24,1 trilyon $ artarak 281,5 trilyon $ ile rekor seviyeye yükseldi.
    • Avrupa Otomobil Üreticileri Birliği’nin verilerine göre, Ocak ayında yeni otomobil satışları geçen yılın aynı ayına göre %25,7 azaldı. İspanya, Almanya, İngiltere, İtalya ve Fransa’da satışlar düşerken, İsveç otomobil satışının yükseldiği tek AB ülkesi oldu.
    • Euro Alanı’nda Aralık 2020’de sanayi üretimi, bir önceki aya göre %1,6 azalarak beklentilerin üzerinde düşüş gösterdi.
    • ABD’de Ocak ayında Üretici Fiyat Endeksi (ÜFE), aylık bazda %1,3 arttı. Piyasa beklentisinin %0,4 artması yönünde olan endeks, Aralık 2009’dan bu yana en yüksek artışı gösterdi.
    • ABD’de Ocak 2021’de perakende satışlar %5,3 artarak piyasa beklentilerinin oldukça üzerinde gerçekleşti.
    • ABD’de son haftada işsizlik sigortasına başvuranların sayısı 861 bin ile 765 bin olan beklentinin üzerinde gerçekleşti.
    • Birleşik Krallık’ta Ocak ayında Tüketici Fiyat Endeksi, yıllık bazda %0,7 ile piyasa beklentisinin üzerinde arttı.
    • Almanya’da Şubat ayında öncü verilere göre İmalat Satın Alma Müdürleri Endeksi (PMI), 60,6 ile 56,5 olan beklentinin üzerinde değer aldı.
    • Almanya ZEW Ekonomik Hissiyat Endeksi, Şubat ayında bir önceki aya göre artarak 71,2 ile beklentilerin oldukça üzerinde bir değer aldı.
    • Japonya’da öncü verilere göre GSYH yılın dördüncü çeyreğinde, bir önceki yılın aynı çeyreğine göre %12,7 yükselirken, bir önceki çeyreğe göre %3 artış gösterdi.


    Kaynak: TOBB Ekonomi Bülteni
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikDHMİ Genel Müdürlüğü Tarafından İşletilen Havalimanlarında kira bedelleri 2 yıl boyunca yüzde 50 indirimli uygulanacak
    Sonraki İçerikRüzgardan elektrik üretimi Ocak ayında tarihte ilk defa aylık bazda %10’u geçti

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz