Ana Sayfa Duyurular Rüzgardan elektrik üretimi Ocak ayında tarihte ilk defa aylık bazda %10’u geçti

Rüzgardan elektrik üretimi Ocak ayında tarihte ilk defa aylık bazda %10’u geçti

298
0

Rüzgardan elektrik üretiminde rekor kırıldı

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, rüzgardan elektrik üretiminin ocak ayında tarihte ilk defa aylık bazda yüzde 10’u geçtiğini bildirdi.

Bakan Dönmez, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, “2021’de de rüzgarımız rekorlarla esiyor. Rüzgardan elektrik üretimi tarihte ilk defa aylık bazda yüzde 10’u geçti. Ocakta ürettiğimiz elektriğin yüzde 10,7’sini Anadolu’nun serin rüzgarlarından elde ettik.” ifadelerini kullandı.

Türkiye’nin ocak ayı itibarıyla rüzgarda kurulu kapasitesi 9 bin 7 megavat olarak kayıtlara geçmişti.


Kaynak: T.C. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikEuro Alanı’nda Aralık 2020’de sanayi üretimi bir önceki aya göre %1,6 azalarak beklentilerin üzerinde düşüş gösterdi
Sonraki İçerikİstanbul’da Ocak ayında konut satışları yıllık %36 düştü

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz