Ana Sayfa Çalışma Hayatı Emeklilik aylığı alan bir kişinin maaşından yapılacak kesintiler nelerdir?

    Emeklilik aylığı alan bir kişinin maaşından yapılacak kesintiler nelerdir?

    648
    0
    Vergi dairesinden malullük oranı ve indirim oranı alarak malulen emekli olan bir kişi emekli olarak çalışmaya başladıktan sonra almış olduğu vergi indiriminden faydalanmaya devam edebilir mi?

    GVK 31. maddedeki engelli indirimi uygulanır.


    Tek ortaklı bir A.Ş. kuracağız. Şirket sahibi olacak kişi 1970 doğumludur. Bu zamana kadar hep 4A’ya tabi çalışmış olup 2021’in sonunda emekli olmaya hak kazanacaktır. 
    Şirketi kurma tarihi ile emeklilik tarihi arasında bağkur ödemesi yapacaktır. 
    Emeklilik zamanı geldiğinde emekli maaşından herhangi kesinti olmaması vb. bir sorunla karşılaşmamak için dikkat etmemiz gereken özel bir husus var mıdır? 

    Kişinin şirket kuruluşu ile bağkurlu olacağını beyan etmişsiniz. 

    EMEKLİ AYLIĞINDAN YAPILAN KESİNTİLER: 

    1. Devlet kurumuna borçlu olmanız (vergi borcu gibi…) ve bu borcun icra takibine düşmesi sonucunda aylığınıza 1/4 oranında kesinti uygulanır. 
    2. Nafaka borcunuzun olması ve dava edilmeniz durumunda emekli maaşınız nafaka bedelinden azsa maaşınızın tamamına el konulabilir. 
    3. Muayene ücretleri, reçete ve ilaç katılım payları maaşınızdan kesilir. Muayene katılım paylarını E Devlet’ten sorgulayabilirsiniz. 
    4. Emekli olmanıza rağmen çalışmaya devam ediyorsanız emekli maaşınızdan Sosyal Güvenlik destekleme prim kesintisi yapılır. 4b kapsamında çalışmaya devam edersiniz sgdp kesintisi de olmayacaktır.

    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikPandemi nedeniyle ücretsiz izinde olan emekli çalışanların eksik gün bildirim kodu ne olmalıdır?
    Sonraki İçerikYabancı uyruklu personel istihdam etmek için en az kaç Türk personel istihdam etmek gerekmektedir?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz