Ana Sayfa Çalışma Hayatı Emekli olup KÇÖ ve ücretsiz izin desteğinden faydalanamayan ücretsiz izine çıkardığımız personelimize...

Emekli olup KÇÖ ve ücretsiz izin desteğinden faydalanamayan ücretsiz izine çıkardığımız personelimize 7 günlük yarım ücret ödemesi yapmalıyı mıyız?

503
0

İşyerimizde iş tamamen durdurularak kısa çalışma ödeneğine başvurulmuştur. Emekli ve 1 çalışanımız kısa çalışma ödeneğinden faydalanamamıştır. Bu kişiler için de 7 gün yarım ücret uygulaması yapılıp 7 günlük prim ödemesi yapacak mıyız? Eksik gün nedenini 10 olarak mı bildireceğiz?

4857 Sayılı İş Kanunu 40. maddesinde “24 ve 25 inci maddelerin (III) numaralı bentlerinde gösterilen zorlayıcı sebepler dolayısıyla çalışamayan veya çalıştırılmayan işçiye bu bekleme süresi içinde bir haftaya kadar her gün için yarım ücret ödenir” hükümleri yer almaktadır.

Buna göre emekli ve kçö hak kazanamayan işçiye de ilk 7 gün için yarım ücret ödenecek olup, yarım ücret alınan sürelerin tamamının (7 gün) prim ödeme gün sayısı olarak APHB’de bildirilmesi gerekmektedir Bu kişiler için başka uygulamanız yoksa 10 Genel hayatı etkileyen olaylar seçilmelidir.

Nisan ayında tüm işçileri ücretsiz izne gönderdik ve 17-30 Nisan için Nakdi ücret desteği aldık.

Nisan ayı APHB bildiriminde 30 gün boş ve 28 Pandemi ücretsiz izin olarak mı tahakkuk edeceğiz?

Nisan ayının ilk 17 günü de ücretsiz izin olduğu için 29 kod kullanılmalıdır.


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikİstanbul’da genç işsizlik %24,8’e, geniş tanımlı genç işsizlik %27’e yükseldi
Sonraki İçerikSanayi işletmeleri için “Covid-19 Hijyen, Enfeksiyon Önleme ve Kontrol Kılavuzu” hazırlandı

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz