Ana Sayfa Duyurular Ekim, Kasım ve Aralık ayları çiğ süt destekleme prim miktarı 40 kuruşa çıkarıldı

Ekim, Kasım ve Aralık ayları çiğ süt destekleme prim miktarı 40 kuruşa çıkarıldı

519
0

Tarım ve Orman Bakanlığı, 2020 yılı ikinci dönem süt desteklerini 15 Kuruş olarak önümüzdeki hafta sonunda ödeyecek.

Ulusal Süt Konseyi 2019 yılı Ekim ayında yaptığı toplantıda, 15 Kasım 2019’dan geçerli olmak üzere 31 Aralık 2020 tarihine kadar çiğ sütün tavsiye fiyatını 2 lira 30 kuruş olarak belirlemişti. Bu fiyatla, sektör tarafından kabul edilen 1,30’luk çiğ süt/yem paritesi yaklaşık 1,50 seviyelerine ulaşmış oldu.

2020 yılının ilk 6 aylık döneminde ise çiğ süt/yem paritesi ortalama 1,35 olarak gerçekleşti. Son aylarda yaşanan maliyet artışlarına rağmen 10 aylık dönemde çiğ süt/yem paritesi ortalama 1,28 seviyelerinde gerçekleşti.

ÇİĞ SÜT DESTEKLEME PRİMİ 40 KURUŞA YÜKSELDİ

Pandemi süreci ve dünya piyasalarında yaşanan gelişmeler nedeniyle üreticilerin süt üretim maliyetlerinde yaşanan artışlardan etkilenmesini önlemek amacıyla Bakanlık Ekim, Kasım ve Aralık ayları çiğ süt destekleme prim miktarını 40 kuruşa çıkardı. Böylece, çiğ süt/yem paritesinin 1,30 seviyelerinde kalması sağlanmış olacak.

Ekim-Aralık dönemine ait 40 kuruşluk destek Ocak ayı itibari ile yetiştiricilere peyderpey ödenecek.

Diğer taraftan, 2020 yılı 2.dönem süt destekleri ise 15 Kuruş olarak önümüzdeki hafta sonunda ödenecek.


Kaynak: T.C. Tarım ve Orman Bakanlığı Duyurusu 14.10.2020
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikİşyerimizi hes kodu uygulamasına nasıl dahil edebiliriz? 
Sonraki İçerik7252 sayılı SGK desteğinden faydalanmak için firmanın tüm çalışanlarının normal çalışmaya dönmesi mi gerekiyor? 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz