Ana Sayfa SGK 7252 sayılı SGK desteğinden faydalanmak için firmanın tüm çalışanlarının normal çalışmaya dönmesi...

    7252 sayılı SGK desteğinden faydalanmak için firmanın tüm çalışanlarının normal çalışmaya dönmesi mi gerekiyor? 

    Normal çalışmaya dönmek ve SGK prim desteğinden yararlanmak için TÜm çalışanların KÇÖ ve NÜD’leri iptal edilmeli midir?

    601
    0

    Kısa çalışma ve nakdi ücret desteğinden faydalanıp 7252 sayılı kanun kapsamına geçen işyerlerinde işten çıkarma yasağı sebebi ile zorunlu olarak ücretsiz izinde bekletilen personeller var.

    7252 sayılı kanundan faydalanmak isteyen işverenler ücretsiz izindekilerde dahil bütün personelleri için mi normal çalışmaya dönmesi gerekiyor?

    Yapılan düzenlemeyle;

    – 4447 sayılı Kanunun geçici 23’üncü maddesi kapsamında 1/7/2020 tarihinden önce kısa çalışma başvurusunda bulunan özel sektör işyerlerinde kısa çalışma ödeneğinden yararlanan sigortalıların işyerindeki kısa çalışmasının sona ererek aynı işyerinde haftalık normal çalışma sürelerine dönmeleri,

    – 4447 sayılı Kanunun geçici 24’üncü maddesi kapsamında 1/7/2020 tarihinden önce başvuruda bulunarak nakdi ücret desteğinden yararlanılması ve nakdi ücret desteğinden yararlanan sigortalı için haftalık normal çalışma süresine dönülmesi, Durumunda özel sektör işverenlerine bu sigortalılardan dolayı 31/12/2020 tarihini geçmemek üzere kısa çalışmanın/nakdi ücret desteğinin sona erdiği tarihi takip eden aydan itibaren üç ay süreyle, kısa çalışma ödeneği/nakdi ücret desteği alınan aylık ortalama gün sayısı kadar, prime esas kazanç alt sınırı üzerinden hesaplanan işçi ve işveren hissesi primlerinin tamamı tutarında prim desteği sağlanacaktır.


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikEkim, Kasım ve Aralık ayları çiğ süt destekleme prim miktarı 40 kuruşa çıkarıldı
    Sonraki İçerikTürk sanayi ve teknoloji ekosisteminin güçlendirmek için Sanayileşme İcra Komitesi kurulacak

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz