Ana Sayfa Vergi Ek faaliyet kodu taksi taşımacılığı olan e-fatura mükellefi müşterilerine perakende satış fişi...

    Ek faaliyet kodu taksi taşımacılığı olan e-fatura mükellefi müşterilerine perakende satış fişi düzenleyebilir mi?

    592
    0

    Bilanço usulüne tabi şahıs firmasının ana faaliyet konusu kuyumculuk, ek faaliyet taksi ile yolcu taşımacılığıdır. 24/12/2021 tarihinde kuyumculuk faaliyetine son veriyor. Ana faaliyet olarak taksi ile yolcu taşımacılığı 25/12/2021 Beyoğlu vergi dairesine nakil oldu ve faaliyetine devam ediyor. 

    2021 yılı 5 milyon ciroyu aştığı için e defter ve e fatura mükellefi mi oluyor.?

    2021 yılı taksi ile yolcu taşımada perakende satış fişi kesiliyordu. Kesmeye devam edebilir mi e faturamı kesmeli? 

    24/12/2021 tarihine kadar olan satışları KDV beyannamesini ve muh sgk beyannamesini maslak vergi dairesine 25/12/2021 itibari taksi ile yolcu taşıma satışları KDV beyannamesi ve muh sgk beyannamesini Beyoğlu vergi dairesine mi verilecek? 

    1-01/01/2023 den itibaren e-defter, 01/01/2022 den itibaren e – fatura kullanmak zorunda ancak ; ciro tutarını belirleyen iş kolu bırakıldığı için ne gibi işlem yapılacağı konusunda bilgimiz yok. Konu için özelge alınız. 

    2-Perakende satış fişi kesilmeye devam edilecek. 

    3- Aralık/2021 ayına ilişkin beyannameler en son bağlı olunan vergi dairesini verilir (Beyoğlu vd) beyannameler bölünerek ayrı ayrı verilemez.

     


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerik2021 4. Dönem geçici vergi beyannamesi beyan edilecek midir?
    Sonraki İçerikSözleşmeye istinaden ödenen gecikme zamları gider olarak kullanılır mı?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz