Ana Sayfa İstatistik e-Devlet’ten gerçekleştirilen miras sorgulama işlemi sayısı 5 milyonu geçti

e-Devlet’ten gerçekleştirilen miras sorgulama işlemi sayısı 5 milyonu geçti

449
0

Adalet Bakanlığının 2018 yılında başlattığı uygulama kapsamında, “e-Devlet”ten gerçekleştirilen miras sorgulama işlemi sayısı 5 milyonu geçti. Uygulama kapsamında vatandaşlar doğrudan e-Devlet üzerinden mirasçılık belgelerine ulaşabiliyor.

Güven veren ve erişilebilir bir adalet anlayışı kapsamında bir çok reforma imza atan Adalet Bakanlığı, bir yandan da teknolojinin imkanlarını kullanarak vatandaşın adalet hizmetlerine erişimini kolaylaştırıyor.  Adalet Bakanlığı Bilgi İşlem Genel Müdürlüğü, sulh hukuk mahkemelerinin kararıyla verilen mirasçılık belgelerine “e-Devlet” üzerinden ulaşılmasına yönelik çalışma yaptı. Bakanlığın, “e-Devlet” üzerinden sunduğu hizmetler arasına “Veraset İlamı Sorgulama” da eklendi.

Ölüm tarihi 1990 yılı ve sonrası olanlara “e-Devlet” üzerinden mirasçılık belgesinin verilmesine 22 Şubat 2018’de başlandı. Uygulamanın ilk yılındaki işlem sayısı 3 milyon 535 bin 356 oldu. Geçen yıl ise 1 milyon 168 bin 175 miras sorgulama işlemi gerçekleştirildi. Bu yıl içindeki işlem sayısı 424 bin 434 olarak belirlendi. Uygulamanın başlamasından bugüne kadar geçen sürede yapılan toplam işlem sayısı ise 5 milyon 127 bin 965’e ulaştı.


Kaynak: T.C. Adalet Bakanlığı Duyurusu 14.05.2020
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikİstanbul’da bir önceki yıl Nisan ayına göre ihracat %36,9 azaldı
Sonraki İçerik2020 Nisan ayında kısa çalışma ödeneğine başvuru yaptığımız personelin geçmiş aya ait satış primlerini bordroda nasıl gösterebiliriz?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz