Ana Sayfa SGK 2020 Nisan ayında kısa çalışma ödeneğine başvuru yaptığımız personelin geçmiş aya ait...

2020 Nisan ayında kısa çalışma ödeneğine başvuru yaptığımız personelin geçmiş aya ait satış primlerini bordroda nasıl gösterebiliriz?

548
0

1 Nisan’dan itibaren KÇÖ başlamıştır. KÇÖ’ye 45 saat üzerinden 45 saat başvurduğumuzdan Mart ayında oluşmuş satış prim ödemelerini bordroda nasıl göstereceğiz?

Zorlayıcı sebeplerle işyerinde kısa çalışma yapılması halinde, ödemeler 4857 sayılı Kanunun 24’üncü maddesinin (III) numaralı bendinde ve 40 ıncı maddesinde öngörülen bir haftalık süreden sonra başlar. Bu bir haftalık süre içerisinde ücret ve prim yükümlülükleri işverene aittir.

Buradaki 7 günlük yarım ücret ve prim ödemesinde ikramiyelerinizi bildirimde bulunabilirsiniz.

Kısa çalışma ödeneğinden faydalanan mükellefler kısa çalışma süresince birkaç fatura kesmeleri problem oluşturur mu?

Kısa çalışma ödeneği ile fatura düzenleme işleminin ilgisi olmaz. Elbette fatura düzenlenir.


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerike-Devlet’ten gerçekleştirilen miras sorgulama işlemi sayısı 5 milyonu geçti
Sonraki İçerikKısa çalışma ödeneği başvurularına cevap gelmeyen firmalar ücret bordrolarını nasıl hazırlamalıdır?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz