Ana Sayfa Muhasebe E-belge sisteminde 5.000 ve 30.000 TL fatura sekmesini kullanan firmalar kağıt fatura...

    E-belge sisteminde 5.000 ve 30.000 TL fatura sekmesini kullanan firmalar kağıt fatura kullanmaya devam edebilir mi?

    Elektronik faturalar ne şekilde saklanır?, E-faturalar dijital ortamda saklanabilir mi? 5 Bin ve 30 Bin TL’nin altındaki faturaları da e-arşiv portalından kesebilir miyiz?

    526
    0

    E-arşiv 5.000 TL ve 30.000 TL sistemine geçiş yapan şahıs firmaları için 5.000 altında kesilen faturalar kâğıt ortamda kesilmeye devam edilebilir mi?

    5.000- 30.000 TL fatura sisteminden kesilen fatura tutarlarının altında kalan faturalar için de ilgili sistem kullanılabilir. İstenirse kâğıt fatura kullanılmaya devam edilebilir.

    Müşterimiz e-faturaya geçti.

    Fatura sayısı bir aylık periyotta hem alış hem de satış oldukça yoğun.

    Firma gönderdiği satış faturalarını xml dosyasında saklayacak buna mukabil mali müşavir firmada muhasebe kaydına esas tüm faturaları alış, satış dahil yazdırıp klasörlemek gerekiyor mu?

    Sorunuzdan anladığımıza göre; saklama yükümlülüklerini belirtmişsiniz.

    Bir belge ne şekilde üretildiyse o şekilde saklama yükümlülüğü vardır.

    e- fatura olarak üretildiyse elektronik ortamda saklanması gereklidir.

    Ticari belgeleri saklama yükümlülüğü mükelleftedir. İkinci veya üçüncü arşivler için arşiv firmaları ile anlaşma yapılarak hizmet alınabilir .


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikYurtdışından aldığımız alan adı için KDV ve Stopaj bildiriminde bulunmalı mıyız?
    Sonraki İçerikTasfiye sürecinde olan firmalar aktiflerinde kayıtlı demirbaşların çıkışlarını nasıl yapmalıdır?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz