Ana Sayfa Muhasebe Doktorlar ameliyat dışındaki hastane masraflarını S.Meslek makbuzuna ekleyecek midir?

    Doktorlar ameliyat dışındaki hastane masraflarını S.Meslek makbuzuna ekleyecek midir?

    614
    0

    Firma kendi düzenlediği faturayı iade faturası olarak kayıtlarına işleyebilir mi? Karşı firma iade vb. işlemleri yapmıyor.

    İade faturası olmadan giriş olmaz.

    Müşterimiz özel hastanede yaptığı ameliyat karşılığında hastadan ameliyat ücreti + ameliyathane ücreti olarak tahsilat yapmış, ameliyathane masrafının serbest meslek faaliyeti kapsamında değerlendirilmediğini, ticari faaliyetin kapsamına girdiğini söyledik ve hastanın hekimin banka hesabına gönderdiği hastane masrafını hastanın banka hesabına iade ettirdik. Hasta parayı hastaneye ödedi fatura hastaya düzenledi. Hekim e- serbest meslek makbuzunu ameliyat ücreti olarak düzenledi. Uygulamada diğer hekimler serbest meslek makbuzunu hastane masrafı + ameliyat ücreti olarak düzenliyormuş uygulama geçerli mi acaba biz hekimi yanlış mı yönlendirdik.

    Böyle bir uygulama olmaz. Doktor sadece hekimlik ücreti için SM Makbuzu düzenler Yanlış örnek yeni yanlışlıklar getirir. Yaptığınız doğrudur.


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikAğustos Ayına İlişkin İşsizlik ve Kısa Çalışma Ödeneği Ödemeleri 3 Eylül’de Başlayacak
    Sonraki İçerikBordrolu çalışan SMMM’ler AR-GE proje harcamaları değerlendirme raporu düzenleyebilir mi?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz