Ana Sayfa Çalışma Hayatı Dernekler e-fatura veya e-defter kullanmak zorunda mıdır?

    Dernekler e-fatura veya e-defter kullanmak zorunda mıdır?

    Dernek ve vakıflar e-fatura ve e-defter tutmak zorunda değillerdir. Bu kurumlar VUK’a tabi değildir. E-defteri sadece GV ve KV mükellefleri tutabilir. İsteğe bağlıda olarak da dernek ve vakıflar e defter ve e fatura kullanamazlar. (İktisadi işletmeleri hariç)

    1727
    0
    Dernek statüsünde olan spor kulübümüz kurumlar vergisinden muaf olup sadece gelir vergisi yönünden mükellefiyet kaydı bulunmaktadır. Dernekler Yönetmeliğinde yapılan değişikliğe göre yasal defterlerin elektronik ortamda da tutulabileceği belirtilmiştir. 2020 yılı gerekli Brüt satış hasılatına sahip olunması durumunda e-defter ve e-fatura kullanmak zorunda mıdır?

    Dernek ve vakıflar e-fatura ve e-defter tutmak zorunda değillerdir.

    Bu kurumlar VUK’a tabi değildir. E-defteri sadece GV ve KV mükellefleri tutabilir.

    İsteğe bağlıda olarak da dernek ve vakıflar e defter ve e fatura kullanamazlar.

    (İktisadi işletmeleri hariç)


    Yurt içinden mal alıp satan bir limited şirketiz. E-FATURA mükellefiyiz. Bir müşterimize sattığımız bilgisayarı iade almamız gerekiyor. Fakat müşterimiz nihai tüketici olduğu için fatura kesemiyor. Nihai tüketiciden ürünü, gider pusulası ile alabilir miyiz?

    İade için Gider pusulası düzenlenecek Gider pusulasında KDV gösterilecektir.

    Bu kdv indirim konusu yapılacaktır. GV stopajı hesaplanmaz. İade alınan mal tekrar elbette satılabilir.


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikTürkiye Cumhuriyet Merkez Bankası ile Azerbaycan Merkez Bankası Arasında Bir Mutabakat Zaptı İmzalandı
    Sonraki İçerikTürk KOBİ’lerine AB destekli yeni platform: dijitalkobim.org

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz